Elin Wägner och pacifismen

Läs hela programmet Här        Hämta anmälningsblankett Här

Årets Väckarklocka tilldelas fil dr Heléne Lööw, docent i historia, lektor med särskild inriktning mot extremism och samhällsskydd vid historiska institutionen vid Uppsala universitet. Prisutdelningen sker söndagen 24 sep kl 12.00

Alla är välkomna till den efterföljande föreläsningen av Heléne Lööw som sker i samarbete med Studieförbundet Sensus (de som inte deltar i kursen betalar 60:-).

Medverkande i 2017 års höstseminarium

Torbjörn Söderquist, kväkare och samordnare för programverksamheten på Vännernas samfund, arbetar också som lärare och musiker.

Robert Höglund, kommunikationsansvarig på Oxfam Sverige. Han har under lång tid arbetat med kommunikation och påverkan i ideell sektor och är också engagerad i klimatfrågan. Grundare av nätverket Klimatmålsintiativet.

Börje Svensson, pensionerad lärare vid S:t Sigfrids folkhögskola

Beata Arnborg, författare med bakgrund som kulturjournalist. Hon har skrivit den prisbelönta biografin ”Krig, kvinnor och gud ”över Barbro Alving, bland mycket annat.

Ingrid Liljeblad växte upp på S:t Sigfrids folkhögskola. Hennes yrkesliv har handlat om språk, kommunikation och skrivande.

Britt Mossberg, pensionerad lärare vid S:t Sigfrids folkhögskola

Margareta Petersson, professor emerita i litteraturvetenskap vid Linnéuniversitetet i Växjö. Hon har särskilt intresserat sig för Indien,   dess tankevärld och litteratur.

Viktor Almqvist, lärare på skolan i historia, filosofi och samhällskunskap.