Årets sista nummer av litteraturtidningen Parnass sätter fokus på novellen – att den lever fick vi veta på Stockholms stadsbibliotek i kväll när tidningen presenterades av redaktören Margareta Lilja-Svensson. Göran Wassberg berättade om novellens historia och läste en novell av novellens konung Hjalmar Söderberg. Lena Hammargren från Novellix berättade om hur hon fick en fin idé och utvecklade ett förlag med novellutgivning. Eva Bergdahl läste en novell av Maria Sandels. Från publiken vittnades det om att läsning av en novell kan locka till läsning av ett helt författarskap. Leve novellen! Detta nummer av Parnass innehåller också en artikel om hundraåringen Åsa-Hanna.

Ge bort en prenumeration av Parnass – till en vän eller dig själv! Du får decembernumret samt nästa års nummer för 190 kr om du skickar din beställning senast 31 december. Skicka namn och adress till margareta@parnass.nu.

Parnass redaktör Margareta Lilja-Svensson

Göran Wassberg, Ewa Bergdahl och Lena Hammargren

En skicklig novellförfattare är också Elin Wägner och hennes novell De blå silkesstrumporna  finns utgiven av Novellix. Läs den!